Nederlands

CVP-500

De pakketindustrie heeft met de opkomst van e-commerce een flinke boost gekregen en blijft sterk in ontwikkeling. Als antwoord op de steeds complexer wordende logistieke vraagstukken heeft Neopost Shipping in Drachten de CVP-500 ontwikkeld, de volautomatische inpakmachine.

Dit zeer innovatieve systeem is de enige in de markt die het gehele verpakkingsproces, van begin tot eind, automatiseert. De CVP-500 meet in 3D de dimensies van het product en trekt  automatisch karton van een buffer aan de achterkant van de machine. In één vloeiende beweging wordt dit karton vervolgens tot een doos gevouwen, dichtgeplakt en middels een label verzendklaar gemaakt. Geheel op maat voor de betreffende goederen. 

Snelheid De CVP-500 automatiseert het gehele fulfillmentproces en werkt hierdoor 10x sneller dan handmatig inpakken.

Minder verpakkingsmateriaal Een doos op maat betekent een forse afname van kartonverbruik tot 20%. Tevens wordt opvulmateriaal geëlimineerd. Dit speelt naast forse financiële besparingen ook in op de groeiende bewustwording van eindklanten op het gebied van duurzaam verpakken en verzenden.

Reductie in volume De CVP-500 fabriceert de kleinst mogelijk verpakking voor het te verzenden product. Dit resulteert in een besparing op volume die kan oplopen tot 50% met aanzienlijke  transportbesparingen tot gevolg.

Variabele afmetingen van schoenendozen tot stofzuigers; door de 3D scanner kan de afmeting van ieder order variabel zijn. Ook het aantal producten dat in één doos verzonden kan worden is volledig flexibel.

Foutloos verpakkingsproces Een ingebouwde weegschaal controleert ieder pakket op gewenst gewicht en maakt melding van afwijkende volumes.

Werkruimte Het gebruik van de CVP-500 minimaliseert de opslag en het beheer van standaard verpakkingsmateriaal. De vrijgekomen ruimte op de werkvloer kan gebruikt kan worden voor het optimaal inrichten van de interne logistiek.